جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۴۸۷۶۵
تاریخ انتشار : ۴۱ : ۱۱ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷

آهنگساز، رهبر ارکستر و نقاش گفت: موسیقی یک نعمت الهی است که امیدوارم اجازه دهند در خیابان های شهر کنسرت برگزار شود و همچنین روزی فرا رسد که نوازندگان بتوانند موسیقی کلاسیک حرفه ای در کشورمان برگزار کنند.

«لوریس چکناواریان» در گفت و گو با خبرنگار حوزه موسیقی دیباچه درباره وضعیت موسیقی کلاسیک در ایران، اظهار کرد: متأسفانه موسیقی کلاسیک در ایران کمیاب است چراکه ارکسترهای حرفه ای در این زمینه بسیاراندک هستند.

وی ادامه داد: بیشتر نوازنده های خوب و کاربلد در حوزه موسیقی کلاسیک از ایران رفته اند، بنابراین آثار برجسته کلاسیک در کشورمان اجرا نمی شود.

آهنگساز فیلم سینمایی «تنگسیر» با بیان اینکه موسیقی کلاسیک در وضعیت غمناکی قرار دارد، گفت: امیدوارم مسئوولان از این نوع موسیقی حمایت بیشتری داشته باشند چراکه زنده کردن موسیقی کلاسیک به بودجه بسیاری نیاز دارد.

** موسیقیدانان برجسته جهان را دعوت کنیم

چکناواریان افزود: مسئوولان باید به پرورش نوازنده های توانا در حوزه موسیقی کلاسیک بپردازند یا اینکه نوازنده های باتجربه و کاربلد را از خارج از کشور به ایران دعوت کنند.

وی با اشاره به اینکه زبان موسیقی بین المللی است، یادآور شد: در همه جای دنیا برای اینکه موسیقی را به جوانان بیاموزند از موسیقیدانان بزرگ جهان کمک می گیرند.

رهبر ارکستر سمفونیک لندن تأکید کرد: اگر تاریخ موسیقی جهان را مرور کنیم، متوجه می شویم که کشورهایی مانند چین، ژاپن و کره هنگام جنگ برای ساختن آهنگ های تهیجی از بزرگترین آهنگسازان سایر کشورها بهره گرفتند.

چکناواریان همچنین به طولانی بودن زمان یادگیری موسیقی کلاسیک اشاره کرد و گفت: برای تعلیم و راه اندازی یک ارکسترسمفونیک توانا، نزدیک به 50 سال زمان نیاز است ،بنابراین با اطمینان می توان گفت تا سال های آینده هم ما در این زمینه نمی توانیم اجرای موفقی داشته باشیم.

** یاد گرفتن علم موسیقی زمانبر است

آهنگساز فیلم سینمایی «جدال در مهتاب» همچنین به گسترده بودن موسیقی پاپ در ایران اشاره کرد و تأکید کرد: در حال حاضر تمایل بیشتر افراد به اجرای موسیقی پاپ است که در نتیجه هر روز شاهد ظهور یک خواننده جدید در این حوزه هستیم.

چکناواریان با بیان اینکه موسیقی کلاسیک، موسیقی علمی است، تصریح کرد: بسیاری از افراد به اشتباه گمان می کنند که موسیقی کلاسیک برای سایر کشورهاست و نباید در ایران پیشرفت کند اما موسیقی کلاسیک به معنای موسیقی علمی است.

وی ادامه داد: موسیقی کلاسیک به ملت خاصی تعلق ندارد به همین دلیل باید آهنگسازان برجسته ای را برای آینده پرورش دهیم که در آینده بتوانیم در این زمینه پیشرفت کنیم زیرا یادگرفتن علم موسیقی بسیار طولانی است.

** مسئوولان از کنسرت های خیابانی حمایت کنند

آهنگساز فیلم سینمایی «بی تا» در ادامه درباره برگزاری کنسرت های خیابانی، اظهار کرد: در همه کشورهای دنیا کنسرت های خیابانی اجرا می شود و مورد حمایت مردم قرار می گیرد.

چکناواریان افزود: بسیاری از خوانندگان برای تمرین و برخی حتی برای شاد کردن دل مردم اینکار را دوست دارند، بسیار زیباست که مردم هنگام عبور از خیابان به موسیقی دلنواز گوش دهند.

وی خاطر نشان کرد: موسیقی نعمتی الهی است، همانطور که صدای پرندگان در طبیعت به زیبایی شهرها می افزاید، نواختن موسیقی هم باعث زیباسازی شهرهای کشورمان می شود. این کار باید حمایت شود و مسئوولان باید به برگزاری کنسرت های خیابانی مجوز دهند تا شهری شاد و زیبا داشته باشیم.

گفت و گو از: نازنین میرزایی


منبع: دیباچه
نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار